Skip to content

Regel eenvoudig jullie online scheiding!

Een online scheiding is een goedkope en snelle oplossing om te scheiden maar is niet voor iedereen geschikt. Als jullie vinden dat jullie het volledig met elkaar eens zijn over de invulling van jullie wensen, dan kun je ervoor kiezen om een online traject in te gaan. Ten aanzien van een online scheiding vragen wij jullie altijd eerst om daar goed over na te denken. Online scheiden is voor velen aantrekkelijk omdat het gemakkelijk is en de kosten lager zijn. Je hoeft immers minder gebruik te maken van een mediator, scheidingsbegeleider of een andere adviseur. Een online scheiding is daarom niet voor iedereen geschikt.

Alles zelf in de hand

Een online scheiding voorziet in een groeiende behoefte. Daarom bieden we deze mogelijkheid ook aan naast het regulier scheidingstraject. Bij een online scheiding vullen jullie zelf alle gegevens en volgen er nog extra vragen over eventuele wensen. Na beantwoording van die vragen kunnen jullie overgaan tot het tekenen van alle stukken zoals het convenant, het ouderschapsplan en eventuele andere stukken. Uiteraard gebeurt dit in een vertrouwde omgeving met dezelfde zorgvuldigheid als een regulier scheidingstraject. We nemen daarbij alle op jullie van toepassing zijnde aspecten mee, zoals voor zover van toepassing:

  • De verdeling van de zorg van jullie kinderen en daarbij een berekening van de kinderalimentatie;
  • Een overzichtelijke vermogensoverzicht met de verdeling van jullie bezittingen 
  • De partneralimentatie op basis van een eerlijke verdeling van het inkomen
  • De verdeling van het pensioen en daarbij een berekening van de verdeling van het pensioen

Dit kan omdat we hiervoor een speciale online omgeving hebben ontwikkeld. In deze omgeving kijkt altijd iemand mee met juridische en financiële kennis.

Online scheiden doe je niet zo maar:   jullie zijn het over alles met elkaar eens zijn en jullie kunnen redelijk tot goed met elkaar communiceren. Alleen dan kun je online goede en eerlijke afspraken komen.

De online scheiding geheel online?

Ondanks, dat het een online scheiding heet komen er natuurlijk gewoon mensen aan te pas.
Zo doen wij de volgende zaken voor jullie:

  • Wij maken de alimentatieberekeningen op basis van de TREMA-normen
  • Wij begeleiden jullie actief bij jullie keuzes voor de pensioenverevening
  • De belangrijkste stukken moeten jullie ergens ondertekenen. 

Wat online kan gebeurt online en verder worden jullie actief begeleid door een mediator en een advocaat.

Verloop online scheiding

Aanmelden

Kennismaking

Gegevens invoeren

keuzes maken

ondersteuning

online scheiding

Ik heb toch meer ondersteuning nodig

We beginnen altijd met een vrijblijvend informatiegesprek waarin we jullie vertellen wat we voor jullie kunnen betekenen en hoe een online scheiding eruit zal zien. Zowel het zakelijke als het emotionele aspect zal hierbij de revue passeren. Op basis van dit gesprek beslissen jullie samen of jullie wel of niet online willen scheiden via Scheiden Anno Nu.

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak bij Scheiden Anno Nu om op een moderne manier jullie scheiding online te regelen. Dankzij onze kennis en ervaring als mediator echtscheiding zorgen we ervoor dat jullie beide apart verder kunnen met alle zekerheden die daarbij horen. Jullie kunnen hieronder eenvoudig zelf jullie dossier aanmaken.

Het Proces

Bij Scheiden Anno Nu zijn jullie altijd verzekerd van uitstekende begeleiding en een compleet proces. Bekijk wat standaard in ons proces is inbegrepen.

Convenant: Maak een compleet convenant, waarin je niets vergeet. Zo weet je zeker dat alle afspraken goed worden weergegeven.

Ouderschapsplan: Jullie blijven altijd allebei de ouders van jullie kinderen. Door het opstellen van een duidelijk ouderschapsplan zijn er geen onduidelijkheden.

Verzoekschrift: Met een verzoekschrift maak je de gang naar de rechter. Wij verzorgen het gehele traject.

Nazorg: Sommige zaken zoals de hypotheek of de pensioenverevening kun je pas na de scheiding officieel regelen. Scheiden Anno Nu helpt hier bij.

×