Skip to content

Max Rens echtscheidingsmediator:

“een scheiding is het over een drempel durven stappen om samen apart verder te gaan”

Max Rens echtscheidingsmediator:

Mijn naam is Max Rens, echtscheidingsmediator sinds 2013. Ik begeleid sinds 2013 stellen naar een werkbare scheiding. Om het voor jullie zo aangenaam mogelijk te maken kom ik bij jullie thuis. Omdat jullie daar vaak alle zaken bij de hand hebben is het gemakkelijker om jullie vragen te beantwoorden en om al na gemiddeld drie gesprekken jullie wensen in een een werkbaar resultaat te vertalen.

Als echtscheidingsmediator heb ik in 2015 ik Scheidingsperspectief opgericht. Scheidingsperspectief is het platform, waarop ik met professionele collega’s kennis kan delen. Daardoor is het mogelijk om jullie zo plezierig mogelijk door het scheidingsproces te kunnen leiden.

Het werk van echtscheidingsmediator sluit goed aan bij mijn jarenlange ervaring in de financiële sector, mijn juridische achtergrond en mijn vaardigheden in de omgang met mensen in een conflictsituatie.

Om scheidingen zo prettig mogelijk te laten verlopen heb ik een eigen methode ontwikkeld, waarmee jullie op een transparante en vriendelijke manier door het mediationproces worden geleid.

 

Wat voor echtscheidingsmediator ben je?

Als persoon ben ik energiek, enthousiast, creatief en ik houd van uitdagingen. Ik maak gemakkelijk contact met mensen en ik ben geïnteresseerd in “de mens” achter degene die ik zie. Ik vind het als echtscheidingsmediator belangrijk om oplossingen voor stellen werkbaar te laten zijn zonder de nadruk te leggen op de juridische en financiële context.

In mijn rol als echtscheidingsmediator betekent dit, dat ik met partijen creatief probeer mee te denken. Ook hoop ik te laten zien, dat een echtscheiding draait om het durven nemen van stappen: Mijn motto is:

“een scheiding is het over een drempel durven stappen om samen apart verder te gaan”

 

Wat is jouw werkwijze?

Na het eerste contact volgt een vrijblijvend gesprek. Dit bestaat uit een kennismaking, het geven van alle benodigde informatie over mediation en praktische zaken waaronder de kosten, de plan- ning, duur en de te nemen stappen. Als jullie èn ik als mediator het benodigde vertrouwen hebben, kan de mediation beginnen.

Vanaf dat moment krijgen jullie allebei apart toegang tot mijn portaal. Daarin voeren jullie de benodigde gegevens in, uploaden jullie documenten en maken jullie een start met het ouderschapsplan.

Het gehele proces is ingericht volgens de normen van de AVG, wat betekent, dat alle verstrekte informatie veilig is voor derden.

Mijn kernwaarden zijn: respect, transparantie, praktische aanpak en gedegen juridische vastleg- ging van de afspraken met respect voor alle emotie.


Scheiding in één dag:

Voor stellen, die zeker weten, dat ze het over alles eens zijn is het mogelijk om op locatie het medi- ationproces in één dag te doorlopen. Uiteraard gebeurt dit met de gebruikelijke zorgvuldigheid onder de supervisie van een echtscheidingsmediator.


Scheidingsbegeleiding in onder andere de volgende steden:

Breukelen, Loenen aan de Vecht, Maarssen, Utrecht, de Bilt, Bilthoven, Woerden, den Haag, Rijswijk, Voorburg, den Bosch, Nieuwegein, IJsselstein, Vianen


Online scheiding:

Zijn jullie het al over alles eens en hebben jullie de beschikking over een computer dan kunnen jullie ook kiezen voor de mogelijkheid om de scheiding online af te wikkelen. Hierbij is alleen de afsluitende bijeenkomst nog op locatie.  Dan bepalen we met of zonder advocaat, dat alles duidelijk is en dat de gemaakte keuzes ook echt jullie keuzes zijn.

Voor online scheidingen ben ik uiteraard niet aan een locatie gebonden. Wel hanteer ik ook de online procedure met alle waarborgen, die van een geregistreerde echtscheidingsmediator mag verwachten. Willen jullie hierover meer weten neem dan gerust contact op.

Vertel uw verhaal

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag!Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

×