Samenlevingscontract ontbinden met koopwoning

Samenlevingscontract ontbinden met koopwoning

 

Wanneer je beschikt over een samenlevingscontract en uit elkaar gaat, is het eenvoudiger om de overeenkomst te ontbinden bij een huurhuis, dan wanneer je samen een koopwoning hebt. Bij de einde van een relatie en een koophuis spelen er een aantal complicerende factoren een rol. Scheiden Anno Nu begeleidt jullie als mediator echtscheiding bij een soepele juridische afwikkeling van dit proces. Ben je benieuwd op welke manier snel scheiden online in jouw situatie kan werken? Vraag dan direct meer informatie aan via de website.

 

Samenlevingscontract beëindigen: wie is de eigenaar van de koopwoning?

 

Allereerst speelt de vraag wie de eigenaar is van de koopwoning waarin jullie verblijven. Is één van de partners de eigenaar? Dan kan de andere partner geen aanspraak maken op de koopwoning. De partner die de eigenaar is, kan in dat geval de andere partner verzoeken om per direct de woning te verlaten. Het kan echter wel zijn dat jullie in het samenlevingscontract andere afspraken hierover hebben opgenomen.

 

De afspraken in het samenlevingscontract bij het ontbinden

 

Het is belangrijk om te onderzoeken welke afspraken jullie hebben vastgelegd in het samenlevingscontract over de woning waarin jullie verblijven. Deze afspraken geven namelijk de leidraad aan voor de afwikkeling van het ontbinden van het samenlevingscontract. Je kunt hierbij goede afspraken maken door middel van een mediator. Scheiden Anno Nu biedt professionele begeleiding dankzij jarenlange ervaring op het gebied van echtscheidingen en samenlevingscontracten ontbinden met een koopwoning. Ben je in staat om samen met je partner op een respectvolle manier afspraken te maken? Dan is scheiden online voor jullie een geschikte keuze.

 

De akte van verdeling met samenlevingscontract ontbinden

 

Zijn jullie beiden eigenaar van de koopwoning en is één van jullie beiden van plan om in het koophuis te blijven wonen? Dan dient een notaris een akte van verdeling op te stellen. In deze akte staat wie er in de woning blijft wonen en onder welke voorwaarden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld dat de ene partner de andere partner dient uit te kopen. De akte wordt door de notaris in het Kadaster bijgeschreven. Een aantal gegevens zijn vereist in de akte van verdeling:

 

  • Adres- en contactgegevens van beide partners
  • Legitimatiebewijs van beide partners
  • Kopie van het samenlevingscontract
  • Kopie van de vaststellingsovereenkomst
  • Adres van de te verdelen koopwoning
  • De naam van de partner die in de koopwoning blijft wonen
  • De hoogte van de eventuele uitkoopsom

Scheiden Anno Nu voor een samenlevingscontract ontbinden met koopwoning

 

Bij Scheiden Anno Nu ontvang je gedegen begeleiding bij de afwikkeling van het samenlevingscontract bij een koopwoning. Dankzij onze moderne werkwijze met traditionele kwaliteit ben je verzekerd van een uitstekende juridische afhandeling en nazorg. Wil je meer weten over hoe je te werk dient te gaan na een relatiebreuk als je een samenlevingscontract hebt en een koopwoning? Neem dan direct contact met ons op via de website.

 

Wil je meer weten? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan