Skip to content

Scheiden met mediaton

Scheiden met mediation is inmiddels een beproefde methode: als jullie gaan scheiden, dan hebben jullie te maken met een emotioneel proces. Het kan helpen, dat wij een onpartijdige en onafhankelijke mediator jullie begeleidt in het proces en de keuzes, die jullie maken. Wij zijn lid van het MfN en het ADR, waardoor een onafhankelijkheid en professionaliteit gewaarborgd zijn. Scheiden middels mediation is ook een veel goedkopere oplossing dan iedere andere route. Scheiden Anno Nu werkt met normale uurtarieven en vaak is een pakketprijs een goede oplossing. Scheiden Anno Nu heeft juridische en financiële kennis en werkt met vaste advocaten, die het proces volledig kennen en beheersen. Jullie hebben dus geen extra advocaat nodig.

Scheiden met mediation?

Scheiden met mediation geschiedt in een voor jullie veilige omgeving met alle waarborgen die bij een mediation horen. In deze mediationgesprekken komen alle op jullie van toepassing zijnde aspecten aan bod, zoals:

  • Jullie kinderen en de verdeling van de zorg van jullie kinderen
  • Een berekening van de kinderalimentatie;
  • De verdeling van jullie bezittingen met een voor jullie overzichtelijk vermogensoverzicht
  • De verdeling van het inkomen en daarbij een berekening van de partneralimentatie
  • De verdeling van het pensioen met een berekening van de verdeling van het pensioen

Voorwaarden voor iedere scheiding met mediation is dat jullie redelijk met elkaar willen communiceren, het in grote lijnen met elkaar eens zijn en tot goede afspraken kunnen en willen komen.

De scheiding op locatie of bij jullie thuis?

Scheiden met mediation kan ook in Coronatijd nog gewoon vanuit onze spreekruimte als op locatie en ook bij jullie thuis. Uiteraard nemen we daarbij alle regels in acht. Door het hele land hebben we geschikte locaties om het scheiden in één dag waar te kunnen maken. De keuze ligt uiteindelijk bij jullie. Mochten jullie kinderen hebben, dan willen we deze ook graag even spreken. Het betrekken van de kinderen bij de scheiding vinden wij uiterst belangrijk. Hoe we dat gaan doen? Dat overleggen we met jullie.

Verloop scheiding met mediaton

Aanmelden

Kennismaking

Gegevens invoeren

Mediationgesprek(ken)

convenant en ouderschapsplan

Uitspraak door rechter

Voordelen scheiding middels mediaton

Goede begeleiding
Alles wordt aan tafel met jullie besproken
Jullie bepalen het tempo.
Goede juridische en financiële vastlegging van alle afspraken
Wij verzorgen het gehele proces

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak bij Scheiden Anno Nu om op een moderne manier jullie scheiding te regelen. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jullie allebei apart verder kunnen met alle zekerheden die daarbij horen. Jullie kunnen op deze site eenvoudig een dossier aanmaken om samen te scheiden met een mediator.

De scheiding op locatie of bij jullie thuis?

Bij Scheiden Anno Nu zijn jullie altijd verzekerd van uitstekende en rustgevende begeleiding en een compleet proces. Bekijk wat standaard in ons proces is inbegrepen.

Convenant: Maak een compleet convenant, waarin je niets vergeet. Zo weet je zeker dat alle afspraken goed worden weergegeven.

Ouderschapsplan: Jullie blijven altijd allebei de ouders van jullie kinderen. Door het opstellen van een duidelijk ouderschapsplan zijn er geen onduidelijkheden.

Verzoekschrift: Met een verzoekschrift maak je de gang naar de rechter. Wij verzorgen het gehele traject.

Nazorg: Sommige zaken zoals de hypotheek of de pensioenverevening kun je pas na de scheiding officieel regelen. Scheiden Anno Nu helpt hier bij.

×