scheiden zonder advocaat

Scheiden zonder advocaat

 

Is het mogelijk om de volledige echtscheiding zonder advocaat te regelen? Het antwoord hierop is ja en nee. Zo dien je voor de scheiding een verzoekschrift bij de rechtbank in te dienen. Alleen een advocaat kan volgens de wet dit verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Als je er echter voor kiest om een mediator echtscheiding in te schakelen, is het wel mogelijk om te scheiden zonder een advocaat in te schakelen. De mediator neemt in dat geval namelijk het gedeelte vóór de rechtbank uit handen. Veelal werken scheidingsbemiddelaars en mediators samen met advocaten, zodat zij het verzoek bij de rechtbank door hen laten afwikkelen. Zo is het mogelijk om een scheiding aan te vragen zonder daadwerkelijk in contact te zijn met een advocaat of rechtbank. Ben je benieuwd naar meer informatie over snel scheiden online zonder advocaat? Neem dan vrijblijvend contact op via de website.

 

Hoe is een scheiding zonder advocaat mogelijk?

 

Scheiden zonder advocaat verloopt door middel van een mediator of scheidingsbemiddelaar die het complete scheidingsproces voor jullie uit handen neemt. In hoeverre je gebruik wenst te maken van een advocaat heb je volledig zelf in de hand. Het is dus mogelijk de advocaat zoveel mogelijk in te perken in het proces. Bij het online scheiden heb je in zekere zin geen advocaat nodig. Samen met je partner en de mediator maak je afspraken over bijvoorbeeld de verdeling van de inboedel en de alimentatie. Deze afspraken leggen jullie vast in het echtscheidingsconvenant. Hebben jullie minderjarige kinderen? In dat geval dienen jullie afspraken over de kinderen in een ouderschapsplan vast te leggen. Hierin staan bijvoorbeeld zaken over de kinderalimentatie en de omgangsregeling. De documenten vul je zelf in en upload je naar de mediator. Onze juridische specialist zorgt vervolgens voor de afhandeling bij de rechter.

 

Waarom scheiden zonder advocaat?

 

Voor het beantwoorden van deze vraag is allereerst van belang om de verschillen tussen een advocaat en mediator te beschrijven. Over het algemeen verzorgt een advocaat met name de juridische afwikkeling van een scheiding. Daarbij maakt het een enorm verschil of jullie een gezamenlijk advocaat hebben, of ieder over een eigen advocaat beschikken. Bij een mediator speelt voornamelijk het gezamenlijk tot een overeenkomst komen een rol. Het doel van een mediator is het oplossen van een conflict. Een mediator geeft hierbij geen advies of sturing, maar zorgt als onafhankelijke derde voor een compromis waar beide partijen zich in kunnen vinden. Met deze aanpak blijf je met je ex-partner on speaking terms en is er een groter draagvlak voor de afspraken in de toekomst.

 

Scheiden met een mediator dankzij Scheiden Anno Nu

 

Vraag je je af of scheiden zonder advocaat geschikt is voor jouw situatie? Scheiden Anno Nu zorgt dat je op een moderne manier zowel eerlijk als respectvol uit elkaar gaat. We bieden een betrouwbare financiële begeleiding en zorgen voor een professionele juridische afwikkeling en nazorg. Tot slot is ons eerlijke all-in-tarief prettig, zodat je nooit voor onverwachte kosten staat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer weten? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan