Skip to content

Snel scheiden

Snel scheiden:  het liedje van Herman van Veen vraagt ook om snelheid. Houd echter altijd de kwaliteit goed voor ogen. Misschien moet je elkaar in de toekomst nog ergens op aanspreken en dan ben je blij met een goede scheiding

Hoe sneller alles geregeld is, des te eerder jullie beide weer een nieuw leven kunnen opbouwen.

 

Als jullie allebei echt zo snel mogelijk willen scheiden en jullie alle zaken bij de hand hebben, dan zou dat in een paar dagen kunnen. Zijn jullie gehuwd of zijn jullie geregistreerd partner en hebben jullie samen een kind, dan kan de scheidingsprocedure een paar dagen langer duren.

Snel scheiden en de valkuilen

 

Het is belangrijk om je te realiseren, dat snel scheiden of uit elkaar gaan meer van jullie vraagt dan om samen een relatie aan te gaan. Omdat er vele valkuilen zijn lijkt het gemakkelijker dan je denkt:

  • Procedurele valkuilen
  • Juridische valkuilen
  • Financiele valkuilen
  • Fiscale valkuilen
  • Emotionele valkuilen

Snel scheiden en de procedurele valkuilen

Een scheiding heeft in de regel tijd nodig. Hoeveel? Dat is voor iedereen anders. Het kan zich tegen jullie keren als de scheiding te snel en er doorheen wordt gedrukt. Het is daarom noodzakelijk, dat jullie nog gewoon met elkaar kunnen en willen communiceren. Een snelle scheiding kan dan een goede scheiding worden, waarbij jullie goede afspraken maken, waar jullie beide achter staan. Om de procedurele valkuil te vermijden vraag ik jullie daarom altijd om als eerste stap naar een scheiding alle stukken zo veel mogelijk digitaal bij de hand te hebben. Bij al jullie beslissingen zal ik vragen of jullie het zeker weten en zal ik jullie ook de consequentie van jullie beslissingen uitleggen.

Op deze manier kunnen jullie snel en veilig scheiden.

Snel scheiden en de juridische valkuilen

Iedere scheiding maar zeker een snelle scheiding kent juridische zaken, die belangrijk zijn. Zo is het belangrijk, dat in ieder geval het convenant en ook het ouderschapsplan een gestructureerde opbouw hebben. Dit is logisch omdat een rommelig document voor mererlei uitleg vatbaar kan zijn en daarmee direct discutabel. Omdat het convenant en het ouderschapsplan jullie wensen weergeven moeten zij daarnaast in begrijpelijke taal zijn geschreven. Wij noemen dit “emotioneel” begrijpelijk. Het is bijna de grootste tegenstelling, die je kunt bedenken: juridisch juist en in begrijpelijke taal geschreven. En toch is dit heel belangrijk omdat het om jullie scheiding gaat en jullie ook na een paar jaar misschien nog eens willen -of misschien moeten – teruglezen wat jullie met elkaar hebben afgesproken.

Snel scheiden en de financiële valkuilen

Iedere scheiding maar zeker een snelle scheiding draait om eerlijkheid. Geen van jullie wil namelijk de ander zo maar bevoordelen. Alleen daarom is het al belangrijk, dat wij jullie de consequenties van alle beslissingen uitleggen. Wij werken in eerste instantie altijd toe naar een gelijke verdeling en zijn hierin volledig transparant. Dit geldt op alle gebieden,  zoals de verdeling van jullie bezittingen en schulden,  de berekening van de partneralimentatie en de kinderalimentatie,  de verdeling van jullie pensioenen en uiteraard de verdeling van de zorg voor eventuele kinderen zelf.

Snel scheiden en de fiscale valkuilen

Een snelle of een haastige scheiding kan ertoe leiden, dat je zaken vergeet. En iedereen wil, dat een scheiding goed geregeld wordt. Laat je daarom altijd goed voorlichten en blijf daarom altijd vragen stellen over zaken, die je niet begrijpt. Dit is misschien wel het belangrijkste recht bij een scheiding: het zonder gevaar stellen van vragen en je bewust worden van alle mogelijkheden.

Snel scheiden en de emotionele valkuilen

Soms ben je het zo zat, dat je liefst zo snel mogelijk wil scheiden. Wij zien in dit soort scheidingen, dat er veel emotie en onzekerheid speelt. Met de door ons ontwikkelde methode kunnen wij in ieder geval al heel veel onzekerheden beantwoorden en wegnemen. En ondanks dat een scheiding tot een van de grootste life events behoort kunnen wij vaak ook emotie omzetten in actie, waardoor jullie samen gezonde beslissingen kunnen nemen. Wij geloven daarom niet in vechtscheidingen, wel in een goede begeleiding.

De beste manier om te scheiden blijft altijd die scheiding die jullie helemaal zelf hebben geregeld met behulp van een professionele mediator van Scheiden Anno Nu.

 

Scheiden en alimentatie

 

Regel jullie scheiding anno nu online of offline

Wij begeleiden jullie scheiding gewoon op
de makkelijkste en veiligste manier die er is én die bij jullie past. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Wil je meer weten?

Wil je weten hoe een scheiding anno nu werkt? neem dan contact op.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

×