Skip to content

Wat is online scheiden?

Wat is online scheiden wordt er vaak gavraagd. Iedere scheiding is een ingrijpende gebeurtenis is het niet voor jou dan misschien wel voor jou partner. Een scheiding staat bovenaan de lijst met life events en stress verhogende momenten.

In het tijdperk van internet en social media lijkt het daarom een aantrekkelijke optie om te kiezen voor een online scheiding.

Wat is een online scheiding?

 

Wanneer je online een scheiding wilt regelen betekent dat, dat jullie het samen over de vrijwel alles eens zijn of dat jullie verwachten over vrijwel alles overeenstemming kunnen bereiken. Om dezelfde kwaliteit te kunnen leveren is er ondanks dat jullie het met elkaar eens zeggen te zijn nog steeds heel veel werk voor jullie. Jullie net als bij iedere mediation daarom altijd heel veel gegevens moeten aanleveren om goede keuzes te kunnen maken.

 

Hoe werkt een online scheiding?

Allereerst vullen jullie in ons portaal alle belangrijke gegevens inOok kunnen jullie ondersteunende documenten uploaden. Let op: een online scheiding raffel je niet af. Wij nemen onze zorgplicht serieus en houden alles goed in de gaten. Daarmee weten jullie, dat jullie scheiding transparant en eerlijk verloopt.

Waarom online scheiden:

Ondanks dat online scheiden echt niet voor iedereen geschikt is, zijn er zeker mensen voor wie het een zeer goede oplossing kan zijn, zoals

  • minder kosten
  • geen reistijd
  • geen noodzaak om vrij te nemen
  • geen pijnlijke emotionele confrontaties
  • één van jullie woont in het buitenland
  • jullie wonen inmiddels op een ander adres
  • één van jullie te ziek om te reizen

Online mediation voorkomt ruzies en hooglopende emoties die kunnen ontstaan bij echte, fysieke gesprekken. Online kunt u in alle rust uw antwoord of vragen nog eens overdenken, en de tijd nemen om uw emoties daarin de juiste plaats geven. U bepaalt zelf op welk tijdstip én op welke manier u aan de discussie deelneemt. 

Geschikt voor alle scheidingen?

Alle scheidingen zijn anders omdat de afspraken die je maakt erg uit elkaar kunnen lopen. Ook de situatie kan per scheiding verschillen. Online een scheiding aanvragen kan wel voor iedere scheiding maar in sommige gevallen moet er toch meer werk achter of voor de schermen gedaan worden.

Wij hebben als professionals een zorgplicht, die soms meer vraagt dan jullie in eerste instantie nodig dachten te hebben. Soms gaat daarom een online scheiding daarom toch gewoon gepaard met echt contact al is alleen al omdat het convenant ooit getekend moet worden. 

Is een online scheiding echt een stuk sneller?

De scheiding kan online snel geregeld worden. Jij en je toekomstige ex-partner kunnen zelf zoveel mogelijk afspraken maken en de benodigde informatie voor een scheiding zelf aanleveren en verwerken. Afhankelijk van jullie aanlevering van gegevens en jullie samenwerking kunnen jullie op zijn snelst in 4 à 5 weken van elkaar gescheiden zijn. Wij begeleiden jullie bij het gehele traject, vanaf de mediationovereenkomst tot de definitieve inschrijving van de scheiding bij de gemeente. 

Is online scheiden echt goedkoper?

Met online mediation besparen jullie meestal minimaal 30% in tijd en geld in vergelijking met traditionele mediation. De tijd die nodig is hangt af van de complexiteit van het probleem waarover nog moet worden gesproken en hoe snel jullie op berichten reageren. Dus, hoe actiever en constructiever jullie deelnemen aan de (online) mediation gesprekken, des te voortvarende het scheidingsproces kan verlopen.

het hangt daarmee altijd van jullie zelf af. Leveren jullie alles volledig aan en zijn jullie keuzes helder en eenduidig dan kan het een soepel traject zijn, waarbij je geld kunt besparen. Houd er altijd rekening mee, dat je nooit moet aarzelen om alle vragen te stellen, die je had willen stellen ook al wordt het daardoor net iets minder goedkoop. Het effect van een scheiding kan immers eeuwig zijn, zeker als er kinderen in het spel zijn. Wil je van tevoren weten hoeveel je kunt besparen kijk dan op de site naar ons pakketten en maak daar je keuze voor online scheiden. 

Ook bij een online scheiding heb je als je getrouwd of geregistreerd partner met kinderen bent een advocaat nodig om te kunnen scheiden. 

Scheiden op maat

Geen scheiding is hetzelfde en ook bij online scheiden krijg je precies de begeleiding die je wenst te ontvangen en worden alle noodzakelijke stappen om een scheiding te voltrekken zo snel mogelijk genomen. Uiteraard in samenspraak met jullie beiden. Jullie bepalen samen wat jullie willen en beslissen hoe lang het traject duurt. Door het aanbod van de verschillende pakketten kiezen jullie zelf welke begeleiding je nodig denkt te hebben en of je hulp nodig hebt bij een ouderschapsplan of bepaalde financiële zaken. Je kunt natuurlijk achteraf altijd kiezen om meer hulp in te schakelen dan je aanvankelijk nodig dacht te hebben. Op deze manier kies je zelf hoe en hoe snel je wil scheiden. 

Online scheiden met één gesprek van 1½ uur.

Bij iedere scheiding bieden wij een eindgesprek aan, waarin alles nog eens grondig wordt uitgelegd en waarbij de advocaat ook precies uitlegt wat er staat en wat de gevolgen zijn. Hiermee zekert de advocaat zijn rol in het proces en is hij er ook zeker van, dat jullie het samen over alles eens zijn  en het convenant en  het ouderschapsplan begrijpen. 

Wat zijn de voordelen van online scheiden?

E-mediation is veel sneller en daardoor ongeveer 30% goedkoper. U kunt op elke plek die u prettig vindt, in alle rust, 24 h deelnemen aan online mediation. U kunt goed nadenken over wat u communiceert. Er is geen sprake van eventueel machtsverschil.

 

Wat is online scheiden?

 

Online scheiden, regel het nu 

Wij begeleiden jullie scheiding gewoon op
de makkelijkste en veiligste manier die er is én die bij jullie past. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Wil je meer weten?

Wil je weten hoe een scheiding anno nu werkt? neem dan contact op.Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

×